כלי נגישות
- הגדלת גודל גופן
- הקטנת גודל גופן
- חזרה לגודל גופן מקורי
- ניגודיות כהה
- ניגודיות בהירה
- שחור-לבן
- איפוס ניגודיות
- ניווט מקלדת
- פונט קריא
- קו תחתון לקישורים
הדו"ח עדיין ריק, יש לשמור אליו מידע לפני צפייה בו
את/ה בטוח/ה?
כל התוכן שהזנת במסגרת דיווח זה ימחק ולא ניתן יהיה לשחזרו
לצורך התמודדות עם מפגעי היתושים תוך צמצום הפגיעה הסביבתית הנלווית לכך, גובשו הנחיות מוסכמות בין המשרד להגנת הסביבה, החברה להגנת הטבע ורשות הטבע והגנים.
במסמכים מפורטות המלצות למדיניות חדשה, פרוטוקול טיפול מעודכן, והדרכים להטמעתו בפועל.
כמו בתחומים רבים נוספים, אנחנו מחפשים את הwin–win:
למצוא את שביל הזהב בין צורך ציבורי שיש לו השפעה על הטבע של ריסוס יתושים, לבין הדרך לעשות זאת בהשפעה מינימלית על הטבע. במקרה של מניעת מפגעי יתושים, כשמצליחים לשמור על המערכת האקולוגית – היא משתקמת ומווסתת בעצמה את היתושים – וכך אנו נהנים מהטבע וגם חוסכים כסף.
ההמלצות במסמך מציעות דרכים שונות לשם הדברת יתושים, אך עם מזעור וצמצום מידת ההשפעות השליליות של ההדברה זו – וכך להעצים את יכולתו של הטבע להפחית מפגעי יתושים באופן עצמאי על ידי המערכת האקולוגית.
בתי גידול לחים בישראל כוללים מערכות אקולוגיות ייחודיות התומכות במגוון ביולוגי עשיר, בהם גם ערכי טבע המוגנים על פי חוק (כל מיני הדו-חיים והרכיכות) ומינים נוספים, כולל מינים נדירים או מינים המצויים בסכנת הכחדה (דגים ומיני סרטנים ירודים). בשל השפעת האדם על איכות וכמות המים והרגישות הגבוהה של מערכות אלו לשינויים ולהפרעות בבית הגידול, המגוון ביולוגי במערכות מים נמצא תחת איום מתמיד. מציאות זו מחייבת נקיטת פעולות להגנה, שימור ושיקום של מקווי המים תוך שימת דגש על המגוון הביולוגי המתקיים בהם. ברוב מקווי מים בהם קיימת מערכת אקולוגית תקינה הכוללת נוכחות של טורפים טבעיים כמו דגים וחרקי מים שונים כמות יתושים מווסתת באופן טבעי לרמה שאינה מהווה מפגע לאדם. עם זאת, בחלק ממקווי המים, בעיקר אלו שנפגעו מפעילות אדם, ריסוס נגד יתושים והדברה מאסיבית משפיעה על בתי הגידול ויכולה אף לגרום להרס משאבי הטבע במערכת האקולוגית.